Unieke & exclusieve samenwerking Liliane Fonds & X-Originals


Met trots kan ik bekendmaken dat door de verkoop van de aan het Liliane Fonds gekoppelde shawls, er inmiddels 2 kinderen in Nepal zijn geholpen! Op het bijgaande fotoblad staat meer informatie over de Nepalese kinderen.

Deze gift draagt direct bij aan de rechtstreekse hulp aan kinderen en jongeren met een handicap. Door de praktische, kleinschalige en persoonlijke werkwijze van het Liliane Fonds, onderscheiden zij zich van andere organisaties. Het is een uitdaging voor het Liliane Fonds om het dagelijkse leven en vooral de toekomst van een kind met een handicap structureel te verbeteren. 
Ik zeg: bij X-Originals gaan we door met steunen van dit goede doel! Helpen jullie mee?
Ze lijken mijlenver van elkaar af te staan: modeaccessoires voor 'vrouwen van de wereld' en de hulp aan kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Toch vinden ze elkaar in de samenwerking tussen X-Originals en het Liliane Fonds.

 

Veel artikelen die X-Originals verkoopt, zijn gemaakt in Nepal, een van de twintig armste landen ter wereld. Voor de producten is een eerlijke prijs betaald. Dit helpt de makers in Nepal een beter bestaan op te bouwen. En een toekomst met meer perspectief. Dat alleen al maakt X-Originals een prima initiatief. Maar X-only doet meer. Patricia Molenaar steunt met haar bedrijf ook het Liliane Fonds.

 

Van drie shawls in het assortiment van X-Originals, ook verkrijgbaar in 'onze' kleur oranje, gaat een deel van de opbrengst naar ons. Daar zijn we heel blij mee. Omdat we met deze bijdragen ook voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden een beter bestaan en een toekomst met meer perspectief mogelijk kunnen maken. Samen met deskundige betrouwbare mensen ter plaatse zorgen we dat kinderen individuele hulp op maat krijgen. Bij hun revalidatie, bij hun scholing, en bij het vinden van werk. Daarbij gaat het altijd om hetzelfde belangrijke doel: bereiken dat deze kinderen meedoen en meetellen, thuis, in de lokale gemeenschap, en in de maatschappij. Nu en als ze volwassen zijn.

 

In 2011 hoopt het Liliane Fonds weer tienduizenden kinderen beter te laten 'meedoen'. We kunnen dat alleen als heel veel mensen op hun beurt willen 'meedoen' met ons. Op X-only mogen we rekenen. Patricia, proficiat met je mooie initiatief!

 

Kees van den Broek,

directeur Liliane Fonds

                        Zoals bekend bij jullie, richt X-Originals zich op de zogenaamde "high-end" exclusieve accessoires voor de vrouw van de wereld; prachtige pashmina-, cashmere- en zijde shawls, sieraden, lederwaren, etc.
Het grootste gedeelte van het assortiment wordt geïmporteerd uit Nepal, een prachtig land gelegen in de Himalaya. De Nepali hebben mijn hart gestolen: oprecht, vriendelijk, open-minded en goud-eerlijk! Daarbuiten zijn het ook nog eens meesters in handwerken! Buiten dat ze prachtige spullen produceren is er voor mij nog een heel ander belangrijk punt waarom ik zaken doe met dit land: de bewoners van dit land doen er namelijk alles aan om hun 3e-wereld-land-situatie te verbeteren. Iets wat zeker niet vanzelf gaat, zeker niet in een land zonder stabiele regering, geen grondwet en power-cuts van soms 16 uur per etmaal! Ik ben geen weldoener noch ontwikkelingssamenwerker, maar mensen helpen een gedegen onderneming op te starten, hun omzet te zien stijgen en daardoor kunnen (her)investeren in duurzame zaken, geven mij een zeer warm gevoel! Ontwikkelingshulp, maar dan wel versie 3.0!


Samenwerking met Liliane Fonds

Het Liliane Fonds kende ik uiteraard al veel langer, zelfs van heel dichtbij, het "oranje" klopte al langer in mijn hart! Door het reizen ben ik ook gaan inzien dat "developping countries need aid but they also need trade". Zie hier de "prachtige ronde cirkel" in de samenwerking met het Liliane Fonds. Het Liliane Fonds helpt kinderen en jongeren met een handicap in ontwikkelingslanden. Bijna altijd betekent niet kunnen revalideren voor een kind met een handicap: te weinig contact met leeftijdgenootjes, niet naar school kunnen gaan, een toekomst zonder perspectief. Met soms -in onze ogen- heel simpele middelen krijgt een kind weer een toekomst! Prachtig! Hoe mooi om te bedenken dat deze kinderen straks een eigen onderneming hebben of op een andere manier in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien?! Wellicht worden ze ook meesters in het maken van prachtige shawls of anderszins, net zoals ik zelf heb mogen ervaren in Nepal.Door de export van prachtige en eerlijke produkten heb ik met eigen ogen gezien dat mijn eerste contactpersoon niet 1 maar nu zelfs 3 winkels in Kathmandu heeft (hetgeen niet alleen zekerheid voor hem betekent, maar ook werkgelegenheid voor andere mensen) en zelfs bezig is met het opzetten van een eigen fabriekje! Met dit in het achterhoofd wordt een pashmina-shawl nog warmer en zachter!


Concreet aanbod!

Met trots kan ik jullie de concretisering van de samenwerking Liliane Fonds en X-Originals presenteren. Om deze prachtige ronde cirkel te accentueren heeft X-Originals het volgende aanbod voor u: van de verkoop van een drietal shawls uit het assortiment wordt een substantieel deel gedoneerd aan het Liliane Fonds! Prachtige shawls die nu staan afgebeeld in het prachtige Liliane Fonds oranje, maar in iedere kleur te leveren zijn! (kijkt u naar dit kleurenpalet). Als kado voor uzelf of een ander (verjaardag, Sinterklaas of Kerst) of als geweldig relatiegeschenk! In deze tijden is het verrassen en verwonderen van uw relaties toch een toverwoord, hoe mooi om een uniek en exclusief kado te schenken aan uw relaties waar een prachtig verhaal achterzit?! Mailt u mij op info@X-only.nl voor alle maatwerk-mogelijkheden en ik zal mijn uiterste best doen om ook uw wensen waar te maken!

Bekijk het kleurenpaletSaffrane

''

Suus

''

Saffrane Pash

''

Met de hand geweven shawl in mix Pashmina-Zijde, voorzien van "apple-fringe"


Verkoopprijs € 139

Donatie Liliane Fonds € 40
Meer info & bestellen

Eigentijdse katoenen shawl met vrolijke "ruffles"Verkoopprijs € 30

Donatie Liliane Fonds € 10
Meer info & bestellen

Shawl gemaakt in een mix van Pashima-Zijde, machinaal vervaardigd


Verkoopprijs € 69

Donatie Liliane Fonds € 30
Meer info & bestellen


Rest mij te zeggen dat ik ongelooflijk trots ben en een heel warm gevoel in mijn hart heb dat deze samenwerking met Liliane Fonds tot stand is gekomen! Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ik een enorm bedrag mag overmaken aan het Liliane Fonds zodat kinderen in ontwikkelingslanden ook een leven krijgen met perspectief. Een leven wat onze kinderen in Nederland ook hebben! Helpen jullie mee?
Ik reken op jullie!

Patricia Molenaar
CPO (Chief Proud Owner) X-Originals


Bezoek ook de website van het Liliane Fonds! en www.meedoen.nl